Yüksekova kayak sporunun parlayan yıldızı oldu
Son yıllarda yapılan yatırımlar ve güçlendirmeler sayesinde kayak sporunun geliştiği Hakkari’nin Yüksekova ilçesi, kristal kar örtüsüyle bu alanda önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya başladı.
Huzur ve güven ortamı sağlayarak kabuğunu kıran ilçe, hem başarılı kayakçılarıyla hem de düzenlediği organizasyonlarla kayak sporunun parlayan yıldızı haline geldi. Geçen yıl, 18 yıl aradan sonra Patenli Kayak Türkiye Şampiyonası, milli kayak takımlarına en çok sporcunun gönderildiği yerlerden biri olan Yüksekova’da düzenlendi.
Bu yıl sezon henüz yeni başlamasına rağmen milli grup eleme kampının yapıldığı ilçe, dün başlayan Kayak Eleme Müsabakaları için 20 ilden 560 sporcuyu ağırladı. Kristal karla kaplı 2,5 kilometrelik parkurda birincilik için yarışan sporcu, antrenör ve yöneticiler, ilçedeki otellerdeki doluluk oranını en üst seviyeye çıkardı.
“Kayağın her branşını seven ve uygulayan bir ilçe haline geldik.”
Kaymakam ve Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çimşit ise böyle değerli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
İlçe olarak hoş bir heyecan ve gurur yaşadıklarını belirten Çimşit, “Bugün sona erecek elemeler için ilçemizde çok sayıda sporcu ve misafir ağırlıyoruz. Geçtiğimiz yıl da kros kayağı eleme yarışları yapmıştık. Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası’nı yine İyi Yürekli köyünde düzenledik. O yarışmaya yaklaşık 400 kişi katıldı. “Ev sahipliği yaptığımız organizasyonlarda her yıl daha fazla sporcuyu ağırlıyoruz. Yüksekova kayakla bütünleşmiş, kayağın her dalını seven ve uygulayan bir ilçe haline geldi. Aynı zamanda milli takımımıza da birçok sporcu yetiştirdik.” dedi.
Geçtiğimiz yıl Bolu’da düzenlenen Türkiye Kros Finali’nde Yüksekovalı kayakçıların takım halinde birinci olduklarını hatırlatan Çimşit, şöyle konuştu:
“Bu tür organizasyonlar sayesinde gençlere ve çocuklara kayak yapmayı sevdiriyoruz. İlçemizde 8 otelimiz var. Otellerimizin her birinde doluluk oranları hızla en üst seviyeye ulaştı. Tüm sivil toplum kuruluşlarımız, tüm kamu kurumlarımız, İlçemizdeki esnaf ve vatandaşlar bu organizasyonun heyecanını yaşıyor. Bölgemizdeki kar kalitesini sonuna kadar taşıyoruz.” “Bunu değerlendirip fırsata dönüştürüyoruz. Karın yerde kalma süresi 6 aya kadar çıkıyor. Bunun sonucunda hem kayak yapıyoruz, hem de benzer etkinliklere tanıklık ediyoruz. Amacımız daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmak. yeni ve başarılı sporcular yetiştirmektir.”
“Kar kalitesinin en iyi olduğu yer burası”
Tunceli’den gelen Teknik Direktör Elif Aşkın da ilçeye ikinci kez geldiklerini ve çok iyi karşılandıklarını söyledi.
Şu anda Türkiye’nin en iyi kar örtüsünün Yüksekova’da olduğunu belirten Aşkın, “Organizasyon için hem esnaf hem de ilgili kurumlar çok iyi çalıştı. Hava çok güzel. Türkiye’nin her yerinden sporcular, hakemler, görevliler geldi. Bu, Yüksekova’da kar örtüsü var.” “Organizasyonun düzenlenmesinden memnunuz. Burası yatırım almaya devam edecek. Burası kar kalitesinin en iyi olduğu yer. Kar olmazsa antrenman olmaz, verim olmaz. Milli takım Seçimler de burada yapıldı.” dedi.
Kastamonu’dan gelen Elanur Şepçi ise ilçedeki ortamın çok güzel olduğunu belirterek, “Umarım keyifli bir müsabaka geçiririz. Tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Pistimiz güzel, ortam güzel. Orada da var” dedi. Güzel bir yarış atmosferi var. Güzel bir şehir. Çok iyi karşılandık. Her şey için teşekkür ederiz.” “Yapacağız.” dedi.
Çankırı’dan gelen Meryem Duman ise daha önce ilçeye geldiğini belirterek, “Karın kalitesi ve seviyesi çok güzel. Kar yapısı açısından en güzeli diyebilirim. Parkur güzel. çok uygun. İnsanları çok iyi. Kayak yapmak için en uygun yer burası olabilir.” söz konusu.